Het Pensioenfondsbestuurders Diner

Exclusief diner voor Pensioenfondsbestuurders

Helaas, deze productie heeft al plaatsgevonden.

Een volgende datum is nog niet bekend. Wanneer je interesse hebt neem dan contact via de chat of via email met de adviseur.

De praktijk is de beste leerschool en we kunnen ontzettend veel van elkaar leren. U heeft ongetwijfeld expertise opgebouwd in uw functie en dat geldt ook voor uw collega bestuurders bij andere pensioenfondsen. Het is dan ook zonde om ervaringen niet met elkaar te delen.

 

Daarom organiseren wij een aantal maal per jaar het Pensioenfondsbestuurders Diner waarbij een selecte groep van pensioenfondsbestuurders de mogelijkheid heeft om met elkaar in een informele setting kennis, ervaringen en ideeën uit te wisselen over actuele vraagstukken.

Wat kun je verwachten?

We starten de avond met een bijdrage van een onafhankelijke spreker die de aanwezigen aanzet tot reflectie over hun eigen praktijk. Bij de eerstvolgende editie op 28 september zal de bijdrage ingaan op de veranderde pensioencommunicatie bij het nieuwe pensioenstelsel en welke communicatie je gebruikt bij welk type contract.

Vervolgens starten we met het diner waarbij tijdens iedere gang de tafelsamenstelling wijzigt, zodat de aanwezigen aan het einde van de avond de kans hebben gehad om met iedereen in gesprek te gaan. 
Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging waarin wij u vragen welke onderwerpen hoog op de agenda van uw pensioenfonds staan. Op deze manier gaat u gegarandeerd naar huis met concrete handvatten voor uw eigen pensioenfonds.

 

Eerstvolgende Pensioenfondsbestuurders Diner

Het eerstvolgende Pensioenfondsbestuurders Diner vindt plaats op woensdag 28 september 2022. Dit is de zevende editie van het Pensioenfondsbestuurders Diner. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden voor pensioenfondsbestuurders. Inschrijving is alleen mogelijk door middel van een persoonlijke uitnodiging door de organisatie of een collega bestuurder. Wilt u als bestuurder graag aanwezig zijn?

Neem dan contact op met: Inge Zusterzeel, Programma Manager, om de mogelijkheden te bespreken.

 

Exclusive Associates van voorgaande edities waren onder andere:

Programma

 

17.30    Ontvangst 
18.00    Welkom 

Pensioencommunicatie
Het nieuwe pensioenstelsel heeft een enorme impact op pensioenfondsen. Zo zal onder andere deelnemerscommunicatie flink veranderen. Verplichtingen komen te vervallen en worden vervangen door open normen voor activatie en keuzebegeleiding. 
Rob adviseert verschillende pensioenfondsen over effectieve pensioencommunicatie. Hij stelt deelnemers centraal en zorgt voor eenvoud en begrijpelijkheid. Rob neemt jullie tijdens zijn bijdrage mee in verschillende praktijkverhalen. Hierbij deelt hij welke uitdagingen hij tegenkomt bij de transitie naar het NPS en waar de kansen liggen.

Rob Simon, Adviseur voor verschillende pensioenfondsen, Bureau voor Strategische Pensioencommunicatie
 

Maar welke communicatie gebruik je dan voor welk type contract?
Edwin gaat hier verder op in door de uitdagingen en kansen die hij ziet bij de flexibele premieregeling en de solidaire premieregeling te delen.

Edwin Schokker, Uitvoerend Bestuurder Pensioenen en Risicobeheer, SBZ Pensioen

 

Aanvang 3-gangendiner 
Tijdens het diner leiden tafel hosts de gesprekken over onderwerpen die hoog op jullie agenda’s staan. 
Bij iedere gang rouleren de tafels waardoor iedereen met elkaar van gedachten kan wisselen. 

21.30    Plenaire terugkoppeling door de tafel hosts 
21.45    Afsluiting met koffie en thee 
22.00    Einde
 

Exclusief diner voor Pensioenfondsbestuurders

We brengen jaarlijks een selecte groep pensioenfondsbestuurders bij elkaar om met elkaar ervaringen en inzichten uit te wisselen over thema’s die hoog op de agenda staan. Bestuurders zijn erg te spreken over de mix van ondernemings- en bedrijfstakpensioenfondsen, de informele sfeer en het feit dat de discussies leiden tot concrete ideeën voor de eigen organisatie.

img-Ruud Kruijff

Ruud Kruijff
Bestuursvoorzitter, Pensioenfonds Wolters Kluwer Nederland

"Ontspannen ontmoeting met bestuursleden van andere pensioenfondsen in een mooi restaurant, goed georganiseerd met een interessante setting door de wisseling van tafelgenoten gedurende het diner en een leuke en boeiende spreker......"

img-Eric Bot

Eric Bot
Bestuurslid / Secretaris, Pensioenfonds SNS Reaal

“Het pensioenfondsbestuurders diner is op een informele wijze kennis en ervaring delen met andere pensioenbestuurders en/of toezichthouders. Naast het opdoen van een breder netwerk aan pensioenprofessionals, is het buitengewoon leerzaam om onderling zaken uit te wisselen en van elkaar te leren. Dat alles onder het genot van een hapje en een drankje in veelal een prachtige ambiance. Na het deelnemen aan het pensioenfondsen diner ga je met nieuwe energie weer naar huis!”

img-Edwin Schokker

Edwin Schokker
Uitvoerend Bestuurder Pensioenen en Risicobeheer, SBZ Pensioen

“Het is handig om met andere bestuursleden in een informele setting van gedachten te wisselen over onderwerpen die ons allemaal kunnen raken.”

Informatie over deelname

Het eerstvolgende Pensioenfondsbestuurders Diner vindt plaats op woensdag 28 september 2022. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden voor pensioenfondsbestuurders. Inschrijving is alleen mogelijk door middel van een persoonlijke uitnodiging door de organisatie of een collega bestuurder. 

Wilt u als bestuurder graag aanwezig zijn? Neem dan contact op met: Inge Zusterzeel, Programma Manager, om de mogelijkheden te bespreken.

Ga gericht aan de slag binnen jullie eigen praktijk

Dit traject is ook volledig op maat te volgen. De theorie en praktijkvoorbeelden worden in dat geval volledig afgestemd op de leerdoelen en praktijk van jouw organisatie. Jullie ervaren hierdoor verschillende voordelen:

Inhoud op maat

Het programma sluit exact aan op jullie leerdoelen en praktijk.

Borging van kennis

Kennis blijft beter behouden in de organisatie.

Kostenefficiënt

Efficiënte investering in het kennisniveau van de organisatie.

Binnen jullie schema

Opleiding binnen jullie planning en op jullie locatie.

Bespreek de mogelijkheden

Plan een vrijblijvend adviesgesprek om het programma op maat te bespreken.

Onder andere deze opdrachtgevers gingen je voor:

Houd mij op de hoogte

Onze privacy-policy

Inschrijven

Het eerstvolgende Pensioenfondsbestuurders Diner vindt plaats op woensdag 28 september 2022. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden voor pensioenfondsbestuurders. Inschrijving is alleen mogelijk door middel van een persoonlijke uitnodiging door de organisatie of een collega bestuurder. 

Wilt u als bestuurder graag aanwezig zijn? Neem dan contact op met: Inge Zusterzeel, Programma Manager, om de mogelijkheden te bespreken.

Persoonlijk advies nodig?

Hoi, Ik ben Sandra en ben een specialist op dit vakgebied. Je kunt mij bereiken via onderstaande gegevens of via de chat.

040 2972 770 sandra.donkers@euroforum.nl

Productaanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van vakgebied Financieel

Onze privacy-policy