Congres Risk Forum voor Verzekeraars

Dé ontmoetingsplek voor bestuurders en beslissers binnen de verzekeringsbranche

Let op: Datum 2018 nog niet definitief. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk!

Op de hoogte gehouden worden van nieuwe ontwikkelingen?

Wens je meer informatie over een eventuele nieuwe editie?
Laat dan je gegevens achter en wij je dan graag.

Wil je, naast dit event, ook op de hoogte blijven van onze praktische werktips, events en opleidingen op je vakgebied?

Onze privacy-policy

De 4e editie van het Risk Forum voor Verzekeraars wordt weer een inspirerende dag! Met dit jaar nóg meer ruimte om alle onderdelen en stromen met elkaar te combineren! Haal zo het meeste uit uw congres bezoek.
De volgende In Depth programma stromen komen aan bod: Non Financial Risk, Innovation & Risk en Financial Risk.

Bekijk het programma Download de brochure
Stel uw eigen programma samen

Kies de presentaties en ronde tafels die interessant voor u zijn binnen de
In Depth programma stromen

Non Financial Risk

Binnen deze In Depth programma stroom volgt u intern gerichte risico management onderwerpen. Denk hierbij aan de zachte kant van Risk Management. Hoe creëer je nu eigenlijk betrokkenheid, draagvlak en motivatie om onder andere uw eigen werk te vergemakkelijken? Ook compliancy gerelateerde onderwerpen als SII en ORSA vindt u hier terug. De wetgevingen zijn geïmplementeerd, en nu?

Innovation & Risk

Welke kansen en uitdagingen zijn er op innovatie gebied? Binnen deze In Depth programma stroom komen diverse onderwerpen aan bod. Wat gaat bijvoorbeeld de impact van herverzekeraars zijn op de keten? Welke ontwikkelingen zijn er nu al gaande en wat betekent dat voor de toekomstbestendigheid van verzekeraars? Op technisch gebied zijn er talloze ontwikkelingen gaande: Machine Learning, Telematica, Blockchain en Risk Profiling met behulp van social media zijn er maar een paar. Hoe verhoudt zich dit tot de GDPR wetgeving die eraan zit te komen? Maar vooral ook, welke gigantische kansen biedt dit voor verzekeraars? En dan vooral niet de cyber security uit het oog verliezen.

Financial Risk

Zonder financiële middelen geen bestaansrecht. Zaak dus om te zorgen dat financiële huishouding op orde is en tegelijk genoeg ruimte gecreëerd wordt om te voldoen aan de toenemende innovatie vraag. Binnen deze In Depth programma stroom komen onderwerpen aan bod als: hoe gaat u hiermee om en welke kansen en bedreigingen dienen (h)erkent te worden? Maatschappelijk vertrouwensverlies in verhouding tot financiële stabiliteit bijvoorbeeld. Maar ook het verminderen van fraude, innovatieve verdienmodellen en de wet- en regelgeving komen aan bod.


Bekijk het programma

In depth sessionsRisk Forum

Inspiration snacks

Ook dit jaar selecteren wij weer een aantal smakelijke Inspiration Snacks voor u. Een momentje om even uit de diepgang te komen en weer energie en inspiratie op te doen voor de volgende In Depth programma stromen. Met dit jaar o.a:

Vernieuwen versus Verbeteren
Innoveren… Zo ongeveer het meest gebruikte woord als het gaat om toekomst bestendigheid. Waar begin je? En hoe zorg je dat er doorgepakt wordt? Begin geïnspireerd aan deze dag!
Rob Adams, Chief Expedition officer, SixFingers

Risk mindset from another angle, lessen uit de top sport!
Gerard Kemkers, voormalig schaatser en 9 jaar lang coach van twee icoonsporters; Sven Kramer en Ireen Wüst neemt u mee in de wereld van top sport. Hoe heeft hij zo succesvol kunnen coachen, wat is hierin de kracht van het team en hoe wordt er omgegaan met tegenslagen? Luister naar zijn ervaringen, toepassingen en oplossingen.
Gerard Kemkers, Manager Topsport & Talentontwikkeling, FC Groningen


Nieuw Networking experience

Tijdens het Risk Forum voor Verzekeraars bieden wij u ruimschoots de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen, bij te praten met oude bekenden en gezamenlijk tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Hoe? Met:

 • Buzzmaster
 • Ronde tafel sessies
 • Super Painstorms

Met de Super Painstorm gaan wij nog een stapje verder met elkaar! Samen werken aan een prangend vraagstuk en tot verfrissende ideeën en oplossingen komen!
Lees verder..Risk Forum

Exclusieve korting!

Exclusieve korting voor leden van het Verbond van Verzekeraars. Neem voor meer informatie contact op met uw advsieur Nancy Kager
of bel 040 - 2 972 774 .


Contact

Meer informatie

Als congresadviseur maak ik deel uit van het ‘Risk Forum voor Verzekeraars’ team. Graag informeer ik u over het congres of over de kortingsregeling wanneer u met meerdere collega’s het congres wilt bezoeken.

Heeft u vragen, suggesties of interesse in deelname? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, ik denk graag met u mee!

Nancy Kager
Tel: 040 - 2 972 774
E: n.kager@euroforum.nl
Download de brochure

Risk Forum voor Verzekeraars
17 april 2018

Download

Voor een compleet overzicht van het programma raden we je aan de brochure te downloaden

Download (PDF)
08.30
Ontvangst deelnemers alle branches
09.00
Opening door uw dagvoorzitter

Maartje Hofhuis, Presentatrice RTL Z
We beginnen deze dag met een heerlijke inspiration snack. Wij hebben 2 sprekers voor u geselecteerd die u helpen in de juiste mindset te komen en het meeste uit uw congresdeelname te halen!

Laat u verrassen en inspireren door:
Mark Tichgelaar, CEO van UseClark, tevens Columnist NRC en MT Magazine
Rob Adams, Chief Expedition Officer van SixFingers

09.40
In Depth programma
Kies welke keynote binnen welke In Depth programma stroom u wil beluisteren:

09.40 - Intro dagvoorzitter
Jurian Kaptein, Implementation manager Governance, Risk and Compliance a.i. Anker Verzekeringen
09.45 - Keynote: De zachte kant van Risk Management
Joke Verbaan, Operationeel manager, De Hoop tevens docente Actuarieel Genootschap
09.40 - Intro dagvoorzitter
Bart Janknegt, Voormalig CCO Reaal

09.45 - Keynote: De impact van herverzekeraars op de keten

09.40 - Intro dagvoorzitter
Anatoli van der Krans, Shareholder Litigation and Corporate Governance Expert, Corona Legal


09.45 - Keynote: Innovatie druk versus Risico beheersing

10.10
Super Painstorms

Oplossingen bedenken voor thema’s waar geen urgentie aan hangt, of anders gezegd waar geen pijn achter zit… Een leuk tijdverdrijf maar niet heel nuttig. No pain no gain! Via Buzzmaster wordt u ingedeeld in de Painstorm die aansluit bij uw eigen wensen en vraagstukken. Eens kijken of we samen tot verfrissende inzichten kunnen komen voor de volgende onderwerpen:

Bekijk hier alle onderwerpen van de Super Painstorms

1. Agile werken en de risk verantwoordelijkheden

Agile werken en scrummen, per definitie een uitdaging in combinatie met het managen van risico’s. Ga met elkaar painstormen over hoe de risk functie en de bijbehorende verantwoordelijkheden zouden kunnen werken in een agile organisatie. Welke uitdagingen en kansen voorziet u? Wat wordt hiervoor van u gevraagd? Bereid uzelf en uw organisatie voor!


2. Share platforms

De deeleconomie settled zich meer en meer in onze samenleving. Maar wat voor impact heeft dit op de financiële sector? De opkomende platforms nemen delen van de value chain over op een ongrijpbare manier. Controle is lastig en de platformen zouden gebruikt kunnen worden voor witwas diensten. Wat betekent dit voor u en uw organisatie? En is het nu een kans of bedreiging?


3. Klantcontact

Het ‘echte’ klantcontact kwijtraken… Ziet u het voor zich? Met enige regelmaat wordt voorspeld dat de toekomst volledig gedigitaliseerd zal zijn. Maar welke risico’s doemen op bij het kwijtraken van het klantcontact? Want dat het een risico is, is zeker! Of is dit juist geen risico en ziet u alleen maar kansen?


4. Innovatie vs. wet- en regelgeving

We raken er maar niet over uitgesproken. Is wet- en regelgeving nu juist een kans voor innovatie of draait het innovatie in veel gevallen de nek om. Zeker is dat wetgeving veelal reactief is en de innovatie ontwikkelingen een stuk sneller gaan. Dus hoe ga je hier nu mee om? Want het stagneren van innovatie is ook een behoorlijk risico…


5. Blockchain

Een ware hoofbreker. Want wat houdt het nu eigenlijk precies in? En zal deze technologie echt zo revolutionair blijken? Is het een hype of urgentie? Feit is dat de hele financiële sector hier druk mee is. Wat vindt u en hoe bereid u zich erop voor?


6. Cyber Security

Misschien wel 1 van de grootste risico’s van het moment. Iedere dag worden duizenden cyber aanvallen gelogd en alleen het soort van aanvallen heeft al vele dimensies. Laat staan de hoeveelheid en verscheidenheid aan risico’s die gemoeid zijn met cyber aanvallen. Painstorm samen met uw peers over hoe cyber security uw functie kan ondersteunen


11.00
Koffie & thee pauze
11.30
Main debate: verzekerings-, banken- en pensioensector rond de tafel
Sustainable reputatie management binnen de pensioensector, bij banken en bij verzekeraars
 • Omgaan met consumenten vertrouwen
 • Welke kansen liggen hier?

Afgevaardigden vanuit de 3 sectoren gaan met elkaar in gesprek

11.55
Ronde tafel sessies

Kies welke ronde tafel sessie binnen welke In Depth programma stroom u wil volgen:1. Wetgevingen geïmplementeerd, hoe nu verder?

2. Transitie naar de Lean en Agile werkwijze, hoe ga je hier als risk manager mee om?

3. Hoe kan data management de risk functie ondersteunen en versterken?
1. Kansen en uitdagingen van de nieuwe GDPR wetgeving

2. Cybercrime in relatie tot risk management

3. Technische ontwikkelingen: Data, Machine Learning, Sensoring, Blockchain etc
1. IFRS4, de kansen en uitdagingen

2. Innovatie in verdienmodellen

3. Fraude vermindering en security
12.40
Inspiration snack
Uitkomsten super painstorm
Het panel luistert naar de uitkomsten van de super painstorm, reageert hierop en gaan hierover het gesprek met u aan. Met o.a.:
Richard Weurding, Algemeen directeur, Verbond van Verzekeraars
Floris Mreijen, Deputy Managing-Director, Nederlandse Vereniging van Banken

13.10
Lunch

14.10
Inspiration snack
Risk mindset from another angle!

Gerard Kemkers, voormalig schaatser en 9 jaar lang coach van twee icoonsporters; Sven Kramer en Ireen Wüst neemt u mee in de wereld van top sport. Hoe heeft hij zo succesvol kunnen coachen, wat is hierin de kracht van het team en hoe wordt er omgegaan met tegenslagen? Gerard neemt u mee in de verschillen en parallellen die er bestaan tussen top sport en risico management. Luister naar zijn ervaringen, toepassingen en oplossingen en haal hier inspiratie uit voor uw eigen dagelijkse werk.
Gerard Kemkers, voormalig bondscoach, KNSB


14.35
Ronde tafel > ronde 2
Wisseltijd
15.20
Ronde tafel > ronde 3

Kies welke ronde tafel sessie binnen welke In Depth programma stroom u wil volgen:1. Wetgevingen geïmplementeerd, hoe nu verder?

2. Transitie naar de Lean en Agile werkwijze, hoe ga je hier als risk manager mee om?

3. Hoe kan data management de risk functie ondersteunen en versterken?
1. Kansen en uitdagingen van de nieuwe GDPR wetgeving

2. Cybercrime in relatie tot risk management

3. Technische ontwikkelingen: Data, Machine Learning, Sensoring, Blockchain etc
1. IFRS17, de kansen en uitdagingen

2. Innovatie in verdienmodellen

3. Fraude vermindering en security
16.00
Pauze
16.30
Keynote: Insurtech

Luister naar Insurtech partijen die de markt anders benaderen! Met o.a.:
Jochem Davids, CEO, InsurApp
Nick van der Meij, Insurtech founder, 216


16.50
Wrap-up dagvoorzitters

17.05
Ludieke afsluiting

17.30
Frietje Met Netwerken
en na de files weer naar huis

 


Oproep

Heeft u prangende vraagstukken die u graag behandeld wil zien tijdens de Painstorms? Heeft u suggesties voor het programma of zou u zelf een bijdrage willen leveren?

Neem dan contact op met:


Sharon van Rooij
Conference Program Manager
T: +31 (0)6 - 202 475 67

Met gepaste trots presenteren wij u de eerste sprekers van het Risk Forum voor Verzekeraars 2018.
Bezoek regelmatig de website voor een update van de sprekers!

Richard Weurding

Algemeen Directeur, Verbond van Verzekeraars

Jochem Davids

CEO, InsureApp
Lees het interview met Jochem Davids

Rob Adams

Chief Expedition Officer, Sixfingers

Gerard Kemkers

Manager Topsport & Talentontwikkeling, FC Groningen


Bart Janknegt

Voormalig CCO Reaal

Anatoli van der Krans

Shareholder Litigation and Corporate Governance Expert, Corona Legal

Floris Mreijen

Deputy Managing-Director, Nederlandse Vereniging van Banken

Nick van der Meij

Insurtech founder, 216


Jurian Kaptein

Implementation manager Governance, Risk and Compliance a.i. Anker Verzekeringen

Joke Verbaan

Operationeel manager, De Hoop tevens docente Actuarieel Genootschap

Mark Tigchelaar

CEO, UseClark

Maartje Hofhuis

RTL Z


Datum

Datum 2018 nog niet definitief. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk!

Locatie

Van der Valk Hotel Utrecht
Winthontlaan 4-6
3526 KV Utrecht
+31 (0)30 8000 800

Routebeschrijving

Download de brochure


Voor wie?

Exclusief toegankelijk voor verzekeraars en pensioenverzekeraars

Het Risk Forum voor Banken is exclusief toegankelijk en bestemd voor:

 • Bestuurders
 • Commercieel Directeuren
 • Chief Risk Officers
 • Financieel Directeuren
 • Marketing Directeuren
 • Risk Managers
 • Innovatie Managers
 • Senior Risk & Compliance Officers
 • Actuarissen
 • Controllers
 • Beleidsmedewerkers

Werkzaam bij (her)verzekeraars (zorgverzekeraars, schadeverzekeraars, levensverzekeraars).Uw investering

 Tickets: Eerste 100 aanmeldingen  Vanaf 100 aanmeldingen
Gratis toegankelijkvoor de eerste 100 aanmeldingen van:
Bestuurders/RvB, C(F)RO’s, CFO’s, CCO’s, CMO’s, COO’s,
Risk Managers, Complinace Managers, Innovatie Managers,
Senior Risk & Compliance Offi cers werkzaam bij
(her)verzekeraars (zorg-, schade-, levensverzekeraars)
GRATIS
 
€ 499,-
Exclusieve ledenprijs Verbond van Verzekeraars  GRATIS € 399,-
Voor consultants, software leveranciers, adviesbureaus € 899,- € 899,-

Direct inschrijven

Bovenstaande bedragen zijn inclusief koffie, thee, lunch en borrel. Daarnaast ontvangt u toegang tot een waardevolle digitale syllabus die u als naslagwerk kunt gebruiken.

 


Contact


Heeft u vragen over het congres? Suggesties voor het programma? Interesse om een bijdrage te leveren aan het programma?
Neem dan contact met ons op! Met alle plezier staan wij u te woord.


Nancy Kager Nancy Kager
Delegate Registration Manager
E: n.kager@euroforum.nl
T: +31 (0)40 – 297 27 74
Luc Giesen Luc Giesen
Strategic Partnership Manager
E: l.giesen@euroforum.nl
T: +31 (0)6 - 221 361 00
Sharon van Rooij Sharon van Rooij
Conference Program Manager
E: s.van.rooij@euroforum.nl
T: +31 (0)6 - 202 475 67Partners

 

Ondersteund door

 Partners

In contact komen met de doelgroep van dit event?

Wordt dan partner! Het congres is exclusief toegankelijk voor de verzekeraars en haar partners. 

Er zijn talloze mogelijkheden om tijdens dit event in contact te komen met de doelgroep. Ik denk graag met u mee op welke manier dit event kan bijdragen aan het behalen van uw marketing doelstellingen. 

Neem voor meer informatie en het bespreken van de mogelijkheden contact op met:

Luc Giesen
Strategic Partnership Manager
06 - 22 136 100

 

Networking Experience

 

Omdat ervaringen delen met en leren van peers een van de waardevolle onderdelen va uw congres bezoek zijn hebben we hier voor deze editie nog meer aandacht aan besteed. Tijdens het Risk Forum voor Verzekeraars bieden wij u ruimschoots de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen, bij te praten met oude bekenden en gezamenlijk tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Hoe? Met:

 

   

Buzzmaster

Een geweldige interactieve applicatie waarmee u direct kan stemmen tijdens het congres, vragen kan stellen aan sprekers, onderling kunt netwerken en virtuele mindmaps kan maken. Join the buzz!

       
   

Ronde tafel sessies

Tijdens deze interactieve sessies introduceert uw table host kort zijn of haar thema of project. Vervolgens gaat u gezamenlijk in gesprek om kennis en ervaringen uit te wisselen. U heeft steeds verschillende thema’s waar u uit kunt kiezen.

       
   

Super Painstorms

Oplossingen bedenken voor thema’s waar geen urgentie aan hangt, of anders gezegd waar geen pijn achter zit… Een leuk tijdverdrijf maar niet heel nuttig. No pain no gain! Daarom gaan wij met zijn allen painstormen in plaats van brainstormen. Gezamenlijk werken aan een oplossing voor een prangend vraagstuk. U bent al geïnspireerd over innovatie en tijdens de super painstorm gaan we graag gezamenlijk de uitdaging aan. Eens kijken of we samen tot verfrissende ideeën / oplossingen kunnen komen!

Daarnaast heeft u dit jaar voor het eerst de gelegenheid om ook contacten te leggen met collegae Risk professionals werkzaam bij banken en in de pensioensector. Tijdens de Inspiration Snacks bent u in de gelegenheid cross sectoraal inspiratie en kennis op te doen.

Met de Super Painstorm gaan wij nog een stapje verder met elkaar! Op basis van uw eigen interesses en vraagstukken wordt u met uw peers ingedeeld in de Painstorm die hier het beste bij past. Dit zullen peers uit uw eigen sector zijn maar ook werkzaam bij banken en in de pensioensector. Samen werken aan een prangend vraagstuk en tot verfrissende ideeën en oplossingen komen!

Download de Brochure

Voor een compleet overzicht van het programma raden wij je aan om de brochure te downloaden. Ter informatie: Congres Risk Forum voor Verzekeraars start op 17 april 2018 in Hotel Van der valk Utrecht!

Congres Risk Forum voor Verzekeraars

Heb je een vraag? Neem voor meer informatie contact op met:

Wil je, naast dit event, ook op de hoogte blijven van onze praktische werktips, events en opleidingen op je vakgebied?

Onze privacy-policy

Inlogcode: