Opleiding Data Protection voor Financials

Voor iedereen die persoonsgegevens verwerkt in Finance

  • Toepassen en werking van privacy regels in de financiële sector
  • U wordt volledig voorbereid op de AVG
  • Docententeam vanuit de praktijk
  • Ondersteund door online learning community
  • Inclusief 16 PE uren

Verwerken van persoonsgegevens binnen financiële instellingen en de AVG: hoe gaat dit in zijn werk?

Financiële instellingen, zoals banken en verzekeraars, worden steeds meer geconfronteerd met nieuwe wet- en regelgeving. Dit heeft ook invloed op het verwerken van persoonsgegevens door financiële instellingen. De verwerking van persoonsgegevens dient onder meer te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (“AVG”).  Dit brengt gelet op de specifieke aard van de verwerkingen binnen financiële instellingen extra uitdagingen met zich. Vanwege de gemeenschappelijke problematiek en het gedeelde belang om consumentenvertrouwen hoog te houden, is deze training speciaal ontwikkeld voor de financiële sector. In 3 dagen wordt u bijgepraat over alle vraagstukken op het gebied van wet- en regelgeving rondom privacy en wordt u geïnspireerd door (con)collega’s!

Bekijk het programma

 

Uw resultaat na de opleiding Data Protection voor Financials

Tijdens deze 3 daagse opleiding wordt ingegaan op diverse vraagstukken op het gebied van het verwerken van persoonsgegevens binnen financiële instellingen. Aan het einde van deze opleiding heeft u het volgende resultaat:

  • U begrijpt de inhoud van de AVG en kan deze toepassen op de specifieke verwerkingen van gegevens binnen financiële instellingen;
  • U bent in staat risico’s die samenhangen met het verwerken van persoonsgegevens binnen financiële instellingen te signaleren en deze op een juiste wijze te wegen;
  • U bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en jurisprudentie op het gebied van het PIFI, monitoring, internationale doorgifte, marketing en BKR;
  • U begrijpt wat u binnen een financiële instelling moet inregelen om te voldoen aan de AVG;
  • U bent in staat klachten die samenhangen met de verwerking van persoonsgegevens op een juiste wijze te behandelen.

Tip: download de brochure (pdf) voor een compleet overzicht

 

Na de opleiding neemt u mee naar huis:

  • Een opleidingscertificaat van Euroforum
  • 16 PE uren
  • Een waardevol naslagwerk

 

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor:

  • (Bedrijfs)juristen
  • Klachten behandelaars
  • Advocaten
  • Riskmanagers
  • audit
  • Functionarissen gegevensbescherming
  • Privacy officers
  • Data protection officers
  • Compliance officers
  • Security officers
  • Information/data security managers

Werkzaam binnen de financiële sector (o.a. banken, verzekeraars en pensioenfondsen)

 

 

Het programma van de opleiding Data Protection voor Financials

Iedere dag start om 09.30uur (ontvangst om 09.00uur) en eindigt om 16.00uur.

 

Dag 1

Toepassing en werking van privacy regels in de financiële sector

 

Raamwerk, wetgeving en verplichtingen

  • Enkele basis begrippen uitgelegd
  • Welke wettelijke verplichtingen heeft u op basis van de AVG, en wat houden deze in? denk aan privacy-by-design, informatieverplichtingen, het uitvoeren van Privacy Impact Assessments, de meldplicht datalekken en het aanstellen van een Data Protection Officer?
  • Hoe hangt de AVG samen met andere belangrijke wetgeving (AML, PDS2, MIFID) binnen de financiële sector?
  • Wat zijn de consequenties bij het niet naleven van de wetgeving? Hoe zal de naleving van de wet worden gehandhaafd?

Inzagerecht

  • Wat houdt het recht op inzage in onder de Wbp en AVG?
  • Wat valt buiten de reikwijdte van het inzagerecht?
  • Kopie of overzicht?
  • Wat moet u inregelen binnen de organisatie? Welke termijnen gelden?
  • Wat is de laatste stand in de jurisprudentie?

Correctie- en vergeetrechten, recht op beperking van de verwerking

  • Wat houdt het recht op correctie, gegevenswissing en het recht op gegevensbeperking in?
  • Wat moet u binnen uw organisatie hebben ingeregeld?
  • Welke termijnen gelden?

Data portabiliteit

  • Wat houdt het recht op data portabiliteit in?
  • Wat zegt article 29 WP hierover: laatste stand van zaken?
  • Hoe verhoudt dit recht zich tot de verplichtingen uit hoofde van PSD2?

Internationale doorgifte

  • Welke regels gelden omtrent internationale doorgifte?
  • Hoe werkt het bankgeheim?
  • Hoe werken de EU model contracten?
  • Wat is de status van het privacy shield?
  • Wat zijn de regels en risico’s bij outcourcing en gebruik van clouddiensten?
  • Hoe moeten de internationale regels worden toegepast in het geval van AML, bestrijding van belastingontduiking en specifieke buitenlandse locale wetgeving?

Download de brochure voor een compleet programmaoverzicht


Dag 2

Specifieke toepassingen: incidentwaarschuwingssysteem, BKR, profilering & big data


Protocol Incidenten Waarschuwingssysteem Financiële Instellingen

  • Waarom maken financiële instellingen gebruik van dit systeem?
  • Hoe werkt dit waarschuwingssysteem?
  • Welke waarborgen gelden er?
  • Wat is de laatste stand van zaken in de jurisprudentie?

BKR

  • Welke privacy regels gelden er voor BKR-registraties?
  • Hoe moet worden omgegaan met een verzoek tot verwijdering?
  • Wat moet u in uw organisatie hebben ingeregeld?
  • Wat is er in het Santander arrest bepaald en wat heeft dit voor impact?
  • Wat is de laatste stand van zaken in de jurisprudentie?

Profiling en big data

  • Wat is profiling?
  • Is profiling toegestaan bijvoorbeeld voor beveiliging, de zorgplicht of marketing?
  • Is automatische besluitvorming toegestaan en wat moet u hiervoor inrichten?
  • Welke afwegingen moeten worden gemaakt bij het gebruik van big data (juridisch toegestaan, ethisch verantwoord?)

Monitoring

  • Welke regels moeten er worden opgevolgd bij klant monitoring? En bij werknemers?
  • Wat zijn de valkuilen?
  • Hoe zit het met de medezeggenschap?
  • Wat moet u in uw organisatie hebben ingeregeld?

Dag 3

Wat moet u goed inregelen rondom het verwerken van persoonsgegevens?

Informatiebeveiliging

  • Wat staat hierover in de wet en wat zegt de toezichthouder?
  • Hoe bepaalt u het beveiligingsniveau?
  • Wat moet u regelen met uw bewerker?
  • Hoe werkt dit als u kiest voor cloud services?

Meldplicht datalekken

  • Wanneer is sprake van een datalek?
  • Moet hiervan melding worden gedaan aan de AP / betrokkene?
  • Wat moet u binnen uw organisatie hebben ingeregeld?
  • En wordt dit onder de AVG anders?

Marketing in de financiële sector

  • Hoe werken de basis regels? Welke afwegingen moet u maken?
  • Wanneer moet u een opt-in en opt-out vragen bijvoorbeeld bij het versturen van e-mail en bellen?
  • Wanneer moet u toestemming vragen?
  • Hoe om te gaan met nieuwe technieken als Customer Audience? Hoe werkt het recht van verzet en wat moet u als financiële instelling inregelen?
  • Met welke toezichthouders heeft u te maken?

Apps in de financiële sector (case study)

 

Uw docenten

 

 De opleiding wordt gegeven onder deskundige leiding van:

 

prof. mr. Gerrit-Jan Zwenne, Hoogleraar Recht en de informatiemaatschappij, Universiteit Leiden

Prof. mr. G.J. (Gerrit-Jan) is advocaat-partner bij Brinkhof N.V. en daarnaast hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij bij het centrum voor recht en digitale technologie van de Universiteit Leiden.

 


mr. Cathérine Jakimowicz, Advocaat partner SteensmaEven

Cathérine heeft zich gespecialiseerd in het privacyrecht. Daarbij heeft zij veel ervaring opgedaan in de financiële sector. Cathérine is mede-oprichter en bestuurslid (secretaris) van de Nederlandse Vereniging Privacy Recht. CatherineCathérine is onder meer vaste annotator van de JAR op het gebied van privacy en auteur van de Tekstuitgave Privacyverordening. Cathérine maakt.


mr. Marta Borrat i Frigola,

Senior Legal Counsel ABN AMRO Bank, Products & Payments

Marta is Senior Legal Counsel bij ABN AMRO Bank. Zij is tevens voorzitter van de Expert Groep Privacy van de Nederlandse Vereniging van Banken. 

 

 

Algemene informatie over de opleiding Data Protection voor Financials

 

Datum

28 november 2017, 30 januari en 6 februari 2018

 

Locatie

Fletcher hotel, Nieuwegein

 

Programmatijden alle lesdagen:

09.00 - Ontvangst met koffie/thee
09.30 - Start ochtendprogramma
12.15 - Lunchpauze
13.00 - Start middagprogramma
16.00 - Afsluiting van de dag
Zowel het ochtend- als het middagprogramma zal onderbroken worden voor een korte koffiepauze van 15 minuten.

 

Uw investering

De deelnamekosten bedragen (excl. btw en per persoon) praktijkgerichte training €2.399,- (excl. btw).
Dit bedrag is inclusief koffie, thee, lunches en toegang tot de online leeromgeving.

 

Persoonlijk opleidingsadvies

Heeft u vragen over deze opleiding? Neem geheel vrijblijvend contact op met uw adviseur:

Sandra Donkers
T: 040 - 2 972 770
E: s.donkers@euroforum.nl

 


Belastingvoordeel

N.B. Betaalt u dit programma (gedeeltelijk) zelf? Maak gebruik van het belastingvoordeel en vraag tot bijna 50% van de studiekosten terug van de Belastingdienst! Meer informatie en tips

Incompany training

Heeft u, samen met uw collega's, interesse in één van onze opleidingen, maar dan gericht op uw organisatie, uw situatie en uw wensen? Dan is een incompany training zeker interessant! Wij denken graag met u mee, zodat de gezamenlijke leerdoelen van u en uw collega's gerealiseerd worden. In overleg bepalen we de inhoud, datum/data, dagindeling(en) en locatie.

Voordelen

  • De inhoud van deze opleiding wordt afgestemd op jullie organisatie
  • Ga met elkaar in gesprek (ook over lastige situaties)
  • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
  • Er is individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
  • Per opleiding wordt gezocht naar de best passende docent(en)
  • Het hele team is in één keer op hetzelfde kennisniveau
  • Planning van de cursus wanneer het jullie uitkomt
  • Mogelijk: individuele coaching on the job om doelen te complementeren

Vragen of meer informatie?

Lees meer over onze incompany trainingen of neem vrijblijvend contact op met:

Guusje verhoeven Incompany Advies
Guusje Verhoeven
Adviseur Incompany trainingen
Email: g.verhoeven@Euroforum.nl
Telefoon: 06 516 18 303

Via onderstaande knop kunt u zich veilig, eenvoudig en snel inschrijven voor deze opleiding. Verzeker u van deelname door op de onderstaande button te klikken.

 

Leg uw deelname vast!
Opleiding Data Protection voor Financials inschrijven

Download de Brochure

Voor een compleet overzicht van het programma raden wij u aan om de brochure te downloaden. Opleiding Data Protection voor Financials start op 28 november 2017, 30 januari & 6 februari 2018 in Fletcher hotel, Nieuwegein!

Heeft u vragen? Neem voor meer informatie contact op met:

Inlogcode:

Algemene Informatie

Type: 3-daagse training
Prijs: €2399,- excl. btw
Datum: 28 november 2017, 30 januari & 6 februari 2018
Studiepunten: 16
Locatie: Fletcher hotel, Nieuwegein

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief

Aanmelden

Opleidingsadvies

Wilt u meer inhoudelijke informatie? 
Neem contact op met:

Sandra Donkers

Opleidingsadviseur
Sandra Donkers

  

040 - 2 972 770