Cursus Privacy management in de praktijk

Voldoet u aan alle vereisten, volgens de Privacyverordering?

  • Maak uw organisatie privacy proof m.b.v. goed privacy management!
  • Voorkom boetes, verscherpt toezicht en rechtszaken
  • Weet hoe u omgaat met datalekken en incidenten
  • Weet u hoe u Privacy Impact Assessment (PIA) succesvol uitvoert
  • Ga naar huis met een persoonlijk plan van aanpak

Ook interessant voor u:
>>Cursus Wet bescherming persoonsgegevens
>>Opleiding Data Protection Officer

Deze opleiding of cursus heeft reeds plaatsgevonden.

Wenst u meer informatie over een eventuele nieuwe editie?
Laat uw gegevens achter en wij u graag.
Deze opleiding of cursus incompany volgen? Bekijk hier meer informatie over onze incompany cursussen.

"Is uw organisatie compliant aan privacy wet- en regelgeving?" 

Deze vraag is belangrijk voor alle organisaties die persoonsgegevens verwerken. Dit geldt zowel voor uw eigen personeelsbestanden,
als voor het opslaan en verwerken van klant- of cliëntgegevens. Privacy compliance is echter meer dan enkel voldoen aan wet- en
regelgeving. Om compliant te blijven is privacy management in de organisatie noodzakelijk.

 

Verplicht aanstellen van een Data Protection Officer

Voor bedrijven en overheidsinstanties verandert er straks veel op het gebied van privacy management en gegevensverwerking. Bij de inwerktreding van de nieuwe Europese Privacy Verordening worden veel organisaties verplicht gestelt een Data Protection Officer (DPO) aan te nemen. Het is verstandig u tijdig voor te bereiden, zodat u hoge boetes en verscherpt toezicht voorkomt.

 

Maak uw organisatie privacy proof

In de cursus Privacy management in de praktijk zet u de eerste stappen op het gebied van accountable privacy management, zoals dat straks wordt vereist door de Europese Privacy Verordening. Daarnaast ontdekt u, aan de hand van een privacy management Quick Scan van uw eigen organisatie, welke beheersmaatregelen u kunt nemen om privacy compliance te waarborgen en zo boeterisico's te verminderen.

 

Tijdens deze 2-daagse cursus leert u:

  • Privacy-risico’s signaleren
  • Datalekken voorkomen
  • Audits uitvoeren
  • Incidenten managen
  • Bewustzijn bij collega’s creëeren
  • Management onderbouwd adviseren

Kortom: u zorgt dat uw organisatie privacy compliant is én blijft.

Bekijk het complete programma 

 

Na afloop van de cursus privacy management in de praktijk weet u:

  • Welke strategieën en procedures voor privacy compliance u kunt gebruiken
  • Hoe u grip krijgt op de persoonsgegevens in úw organisatie
  • Welke eisen er worden gesteld aan een Privacy Impact Assessment en hoe u deze succesvol uitvoert
  • Wat de meldplicht datalekken inhoudt en hoe u om gaat met incidenten en datalekken
  • Wat de rol van de DPO is en hoe anderen deze functie invullen

Download de brochure (pdf)

 

Cursus op maat en praktijkgericht

Door de interactieve setting is er veel ruimte voor de privacy management binnen úw organisatie. Hierdoor bent u verzekerd dat u naar huis gaat met een persoonlijke en praktische aanpak. Door het werken aan verschillende praktijkcases kunt u het geleerde direct in de praktijk brengen.

Programma van de opleiding Privacy Management in de Praktijk

Iedere dag start om 09.30 uur (ontvangst 09.00 uur) en eindigt om 17.00 uur

 

Dag 1

Introductie in privacy management en privacy compliance

  • Wat is privacy management en privacy compliance?
  • Waar liggen welke verantwoordelijkheden?
  • Beleid en procedures rondom privacy compliance
  • Welke strategie hanteert u rondom
    • Management & accountability
    • Legitimiteit
    • Cultuur & Bewustwording
    • Beveiliging
    • Product & Service Design
    • Transparantie
  • Wat is Risk based compliance?
  • Welke privacy-certificering is van belang voor uw organisatie?

 

Privacy compliance binnen úw organisatie

Aan de hand van een Privacy Management Quick Scan van uw eigen organisatie leert u welke beheersmaatregelen u kunt nemen om privacy compliance te waarborgen en zo boeterisico’s te verminderen.

  • Hoe ziet úw privacy compliance profiel er uit?
  • Hoe tilt u privacy compliance in uw organisatie naar een hoger niveau?
  • Wat zijn de valkuilen van compliance in uw organisatie?
  • Wat kunt u leren van andere organisaties?

Mr. drs. Jeroen Terstegge CIPP

 

Data Life Cycle Management: het beheer van persoonsgegevens in uw organisatie

  • Hoe krijgt u grip op persoonsgegevens binnen uw organisatie?
  • Welke interne en externe datastromen kent uw organisatie?
  • Wat zijn de grootste risico’s rondom deze stromen?
  • Zijn alle verwerkingen legitiem?
  • Heeft u goede afspraken met bewerkers?
  • Kunt u inzicht geven aan betrokkenen?
  • Vastlegging: wat moet en wilt u registreren?
  • Hoe doet u een data inventory in de praktijk?

 

Privacy impact assessments & Privacy by Design

  • Privacy Impact Assessment (PIA)
    • Wat is een PIA?
    • Welke eisen worden er gesteld aan een PIA?
    • Hoe doe ik succesvol een PIA?
    • Aan de hand van een casus gaat u aan de slag met een PIA 
  • Privacy by Design
    • Wat is Privacy by Design?
    • Hoe ontwikkel ik volgens het concept van ‘privacy by design’?

Mr. dr. Bart Schermer


Het complete programma in één handig overzicht? Download de brochure! (pdf)

Dag 2

Incidentmanagement

  • Nut en noodzaak van incidenten
  • Privacy incidenten, privacy issues, informatieveiligheid incidenten
  • Classifi catie van incidenten
  • Hoe verkrijgt u medewerking, hoe zorgt u dat incidenten u bereiken?
  • Procedures op privacy incidenten
  • KPI’s voor incident- en issuemanagement
  • Informatieveiligheid en cyberincidenten

 

Datalekken management

  • Waaruit bestaat de Meldplicht datalekken?
  • Kosten van datalekken
  • Verzekering
  • Hoe gaat u om met datalekken?
  • Rollen in het incidententeam
  • Communicatie intern en extern
  • Oefenen: aan de slag met een praktijkcase

Drs. Joris Hutter CIPM CISM

 

De Data Protection Officer

  • Wat is de rol van de DPO?
  • Welke competenties heeft de DPO?
  • Wat zijn de taken in de organisatie?
  • Hoe bewaar je onafhankelijkheid in de organisatie?
  • Draagvlak creëren in de organisatie

 

DPO aan het woord: XS4ALL

  • Wat doet een DPO: politieagent of business-enabler?
  • Hoe richt je een privacy organisatie in?
  • Do's en dont's bij incidenten
  • Communicatie over Privacy
  • Krijg concrete adviezen mee

Niels Huijbregts

 

DPO aan het woord: KLM Royal Dutch Airlines

  • Praktijkcase op het gebied van privacy management binnen de KLM

Jos Meijer

Uw docenten

 

Mr. drs. Jeroen Terstegge CIPP
Jeroen Terstegge is partner bij Privacy Management Partners, voorzitter van de Commissie Privacy van de VNO-NCW en bestuurslid van de Vereniging Privacy Recht.

In aanloop naar de cursus Privacy Management in de praktijk interviewde wij Jeroen Terstegge. Hij geeft zijn visie over de ontwikkelingen, valkuilen en toekomstperspectief van privacy management. Ook legt hij uit wat u kunt leren tijdens deze cursus.
Lees het interview met deze docent

 

Mr. dr. Bart Schermer
Bart Schermer is mede-oprichter van adviesbureau Considerati alsmede universitair docent bij eLaw@Leiden, centrum voor recht in de informatiemaatschappij.

 

 

Drs. Joris Hutter CIPM CISM
Joris Hutter heeft na een studie bedrijfskunde ruim 15 jaar bij LogicaCMG gewerkt op het grensvlak van organisatie en ICT. Sinds 2000 werkt Joris aan security en risico management vraagstukken en is sinds 2013 aan Privacy Management Partners verbonden.

 

 

Niels Huijbregts
Niels Huijbregts is data protection o cer en perswoordvoerder bij XS4ALL. Hij zet zich in voor de privacy èn de bescherming van persoonsgegevens bij de oudste internetprovider van Nederland

 

 


Jos Meijer
Jos Meijer met 32 jaar KLM ervaring sinds 2014 actief als Corporate Privacy Officer bij KLM”. Betrokken bij medewerker data, klant/derden data en security data.

 

 

 

Algemene informatie van de cursus Privacy Management in de Praktijk

 

Data en locatie

2 en 9 februari 2017

Regardz La Vie Utrecht
Lange Viestraat 351
3511 BK Utrecht
Tel: 030-234 00 88
Routebeschrijving

Tijdschema

09.00 uur - Ontvangst
09.30 uur - Aanvang ochtendprogramma
12.30 uur - Lunch
13.30 uur - Aanvang middagprogramma
16.30 uur - Afsluiting
Het programma wordt onderbroken met koffie- en theepauzes

 

Speciaal ontwikkeld voor:

  • Functionarissen gegevensbescherming
  • Privacy Officers
  • Data Protection Officers
  • Compliance officers
  • Information/Data Security Managers
  • Riskmanagers
  • (Bedrijfs)juristen
  • Beleidsmedewerkers
  • Hoger management en directie

Werkzaam in het bedrijfsleven of bij de overheid.

 

Uw investering

De kosten van deze cursus bedragen €1.699,- (excl. btw) per persoon. Dit bedrag is inclusief koffie, thee, lunches en toegang tot de online leeromgeving.

 

Meer informatie

Sandra Donkers
Opleiidngsadviseur
040 - 2 972 770

 


Belastingvoordeel

N.B. Betaalt u dit programma (gedeeltelijk) zelf? Maak gebruik van het belastingvoordeel en vraag tot bijna 50% van de studiekosten terug van de Belastingdienst! Meer informatie en tips


Incompany training

Heeft u, samen met uw collega's, interesse in één van onze opleidingen, maar dan gericht op uw organisatie, uw situatie en uw wensen? Dan is een incompany training zeker interessant! Wij denken graag met u mee, zodat de gezamenlijke leerdoelen van u en uw collega's gerealiseerd worden. In overleg bepalen we de inhoud, datum/data, dagindeling(en) en locatie.

Voordelen

  • De inhoud van deze opleiding wordt afgestemd op jullie organisatie
  • Ga met elkaar in gesprek (ook over lastige situaties)
  • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
  • Er is individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
  • Per opleiding wordt gezocht naar de best passende docent(en)
  • Het hele team is in één keer op hetzelfde kennisniveau
  • Planning van de cursus wanneer het jullie uitkomt
  • Mogelijk: individuele coaching on the job om doelen te complementeren

Vragen of meer informatie?

Lees meer over onze incompany trainingen of neem vrijblijvend contact op met:

Guusje verhoeven Incompany Advies
Guusje Verhoeven
Adviseur Incompany trainingen
Email: g.verhoeven@Euroforum.nl
Telefoon: 06 516 18 303

Via onderstaande knop kunt u zich veilig, eenvoudig en snel inschrijven voor deze cursus. Verzeker u van deelname door op de onderstaande button te klikken.

 

Leg uw deelname vast!
Cursus Privacy management in de praktijk

Download de Brochure

Voor een compleet overzicht van het programma raden wij u aan om de brochure te downloaden. Cursus Privacy management in de praktijk start op 2 & 9 februari 2017 in Regardz La Vie Utrecht!

Heeft u vragen? Neem voor meer informatie contact op met:

Inlogcode:

Algemene Informatie

Type: 2-daagse cursus
Prijs: €1699,- excl. btw
Datum: 2 & 9 februari 2017
Locatie: Regardz La Vie Utrecht

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief

Aanmelden

Opleidingsadvies

Wilt u meer inhoudelijke informatie? 
Neem contact op met:

Sandra Donkers

Opleidingsadviseur
Sandra Donkers

  

040 - 2 972 770

 

In samenwerking met:

  

Relevant aanbod

23 Nov

Cursus de Nieuwe AVG & WBP

Deze praktijkcursus AVG en WBP laat zien wat uw rechten en plichten zijn betreft de naleving van de privacywetgeving. Lees meer
Type: 3-daagse cursus | | Lokatie:Regardz La Vie
3 Apr

Opleiding Data Protection Officer

Aanstelling privacy professional verplicht vanaf 2018! Lees meer
Type: 4-daagse opleiding | | Lokatie:BCN Utrecht CS

Alle events