Cursus Praktische toepassing AVG & Uitvoeringswet UAVG

Algemene Verordening Gegevensbescherming is van kracht!

  • Voor iedereen die te maken heeft met de juridische gevolgen van de AVG
  • Leer concreet hoe om te gaan met de privacywetgeving
  • Inclusief wetgevingsbundel met alle relevante en actuele wetgeving
  • Ruim 300 cursisten gingen u voor: eerdere edities beoordeeld met een 8,2

Tip: bent u werkzaam binnen de (semi-) overheid?
Wij bieden een speciaal ontwikkelde cursus AVG & uitvoeringswet UAVG aan voor de (semi-)overheid

Ook interessant voor u of uw collega: Opleiding Data Protection Officer

Deze opleiding of cursus heeft reeds plaatsgevonden.

Wil je meer informatie over een eventuele nieuwe editie?
Laat dan je gegevens achter en wij je dan graag.
Deze opleiding of cursus incompany volgen? Bekijk hier meer informatie over onze incompany cursussen.

Onze privacy-policy

De basis van privacywetgeving praktisch toegelicht

De cursus is de ideale oplossing als de volgende vragen herkenbaar zijn voor u:

  • Wat brengt de nieuwe Europese AVG en de Uitvoeringswet AVG?
  • Welke privacyrisico’s zijn er en hoe beheers ik deze?
  • Wat zegt de rechtspraak over ‘privacy op de werkvloer’?
  • Wie is er aansprakelijk voor het niet naleven van de AVG?
  • Wat betekenen de (nieuwe) cookieregels voor de website van mijn onderneming?

Bekijk het programma

 

Hoe gaat u om met de AVG?

Deze 2-daagse cursus geeft u praktijkgerichte uitleg over de werking van de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming. U leert stap voor stap hoe u vanuit de AVG dient om te gaan met privacyvraagstukken, hoe u kennis deelt en informatie uitwisselt zonder hierbij inbreuk te maken op de privacy. Daarnaast krijgt u inzicht in de wijze van handhaving, de rol en bevoegdheden van de privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Na de Cursus Algemene Verordening Gegevensbescherming weet u:

  • Wat de betekenis is van privacyrichtlijn 95/46/EG en Verordening 2016/679
  • Wat wel en niet mag met persoonsgegevens
  • Welke regelgeving geldt met betrekking tot gegevensdoorgifte naar landen buiten de EU/EER
  • Wat de nieuwe meldplicht datalekken betekent voor uw organisatie
  • Wie er aansprakelijk is voor het niet naleven van de AVG

Download voor de brochure (pdf)

 

Reacties vorige deelnemers:

“De afwisseling van de docenten en de lesstof is mij zeer goed bevallen”
“De praktische voorbeelden waren erg verhelderend”
“Tijdens de cursus kwamen voortdurend de actualiteiten aan bod en was er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen” 

Bekijk meer reacties over de cursus

 

Bent u werkzaam binnen de (semi-)overheid?

Wij bieden een speciaal ontwikkelde cursus AVG & uitvoeringswet UAVG aan voor de (semi-)overheid.
Meer informatie? Bezoek de website: Cursus Praktische toepassing AVG & Uitvoeringswet UAVG

Programma van de cursus Praktische toepassing AVG & Uitvoeringswet UAVG

Iedere dag start om 09.30 uur (ontvangst om 09.00 uur) en eindigt om 16.30 uur. Het programma wordt onderbroken met koffie- en theepauzes.

 

Dag 1

AVG in één dag!

De toepassing en reikwijdte van de AVG

  • Welke privacyrisico's zijn er en hoe deze te beheersen?
  • Wat is een persoongegeven en wat niet?
  • Wat is een bestand?
  • Wie is verantwoordelijke? Wat is een bewerker?
  • Wie is functionaris voor de gegevensbescherming?
  • Wat valt onder de uitzondering van persoonlijke of huishoudelijke doeleinden?
  • Wat geldt er m.b.t. journalistieke verwerkingen?
  • Waar gaat de discussie 'territoriale werking van de wet' over?

 

De werking van de AVG

  • Wat mag wel en wat mag niet met persoonsgegevens?
  • Wat is een welbepaald verzameldoel en wat betekent niet-onverenigbaarheid?
  • Hoe lang mogen gegevens worden bewaard?
  • Wat te zeggen over de beveiliging van persoonsgegevens?
  • Wat betekent de meldplicht datalekken? En wat staat in de richtsnoeren datalekken?
  • Wanneer moet inzage worden gegeven in klantgegevens?
  • Hoe ver gaat de informatieplicht?
  • Moeten foto's en beeldopnamen worden aangemerkt als rasgegevens? En wat betekent dat?
  • Wat zeggen de nieuwe beveiligingsrichtsnoeren van de AP?

 

Meldplicht Datalekken & toezicht en handhaving door de AP

  • Wat is een datalek?
  • Wanneer moet je een datalek melden?
  • Welke bevoegdheden heeft de toezichthouder?
  • Welke boetes kunnen worden opgelegd?
  • Wat staat in de boetebeleidsregels?

Het complete programma in één handig overzicht? Download de brochure (pdf)!


Dag 2

Need-to-Know-toepassing AVG

Inschakelen verwerkers en internationale doorgifte

  • Zijn alle dienstverleners ook verwerkers?
  • Wat moet u regelen in een verwerkersovereenkomst?
  • Wanneer mag mijn dienstverlener een subverwerker inschakelen?
  • Wanneer is sprake van internationale doorgifte van persoonsgegevens?
  • Wat zijn modelcontracten en BCRs?

 

Cookies, spam en telemarketing

  • Hoe kan ik toestemming verkrijgen voor het plaatsen van cookies?
  • Wat betekent het bewijsvermoeden met betrekking tot cookies?
  • Welke regels gelden er voor het versturen van commerciële e-mail?
  • Moet ik voorafgaande toestemming vragen voor het versturen van nieuwsbrieven?
  • Mag ik eigen klanten bellen als hun telefoonnummer in het ‘bel-me-niet-register’ staat?

 

Privacy op de werkvloer

  • Relatie arbeidsrecht en privacyrecht
  • Controle op gedrag, prestaties en aanwezigheid van werknemers
  • Privacyregels rondom ziekteverzuim en re-integratie
  • Bring-your-own-device
  • Omgang met sociale media

 

Internet of Things, datafication, big data, machinelearning & artificial intelligence

  • Wat is IoT? Wat is datafication? Wat kan big data betekenen voor de overheid?
  • Wat mag als het gaat om profiling? Wat niet?
  • En hoe zit het met doelbinding en minimalisatie?

Uw docenten:

 

Uw docenten zijn meer dan tien jaar actief op het gebied van privacy en gegevensbescherming. Zij vertellen u precies waar u rekening mee moet houden bij alledaagse praktijksituaties. Zij doen dit aan de hand van hedendaagse cases en praktijkvoorbeelden.

  • Prof. mr. G.J. (Gerrit-Jan) Zwenne
    is advocaat-partner bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, daarnaast hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij bij eLaw, het centrum voor recht en digitale technologie, van de Universiteit Leiden
  • Mr. C. (Catherine) Jakimowicz
    is advocaat-partner bij SteensmaEven. Zij werkt veel voor financiële instellingen. Catherine publiceert over het privacyrecht en geeft regelmatig lezingen over dit onderwerp. Catherine is secretaris van de Vereniging Privacyrecht
  • Mr. J. (Jeroen) Koëter
    is advocaat-partner bij Project Moore, een advocatenkantoor dat is gespecialiseerd in IT-recht en privacy
  • Mr. Q. (Quinten) Kroes
    is advocaat-partner bij Brinkhof en adviseert en procedeert over technologie en privacyregulering. Hij doceert tevens aan de Vrije Universiteit van Amsterdam
  • Mr. N. (Niels) Westerlaken
    werkt als advocaat bij Project Moore en adviseert voornamelijk over privacy- en telecommunicatierecht

Algemene informatie over de cursus Praktische toepassing AVG & Uitvoeringswet UAVG

 

Data en locatie

  • 21 mei en 5 juni 2019

La Vie Utrecht
Sint Jacobsstraat 61
3511BP Utrecht
Tel. 030 234 0088

Routebeschrijving

 

Tijdschema:

09.00 uur - Ontvangst
09.30 uur - Aanvang ochtendprogramma
12.15 uur - Lunch
13.15 uur - Aanvang middagprogramma
16.30 uur - Einde

Het programma wordt onderbroken met koffie- en theepauzes.

 

Uw investering

Uw investering voor deze 2-daagse praktijkcursus bedraagt €1799,- (excl. btw en per persoon). Dit bedrag is inclusief koffie, thee, lunches, een actuele wetgevingsbundel en toegang tot de online leeromgeving. Leden van het NVvIR en VPR krijgen een speciale korting. Neem voor meer informatie contact op met opleidingsadviseur:
Sandra Donkers, 040 - 2 972 770.

 

PO/PE-punten aanvragen

De cursus Praktische toepassing AVG & Uitvoeringswet UAVG heeft 11 lesuren.

De Orde van Advocaten (NOvA) en NEVOA (Beroepsorganisatie Bedrijfsjuristen) laat het aan uzelf om voor de gevolgde lessen PO/PE-punten aan te vragen. De Orde van Advocaten hanteert voor elk gevolgd lesuur 1 PO-punt. Punten dient u naar beneden af te ronden (bij 4,5 lesuren dus 4 PO punten). Euroforum zorgt voor aanvullende informatie om bij de Orde en/of NEVOA aan te tonen dat u aan deze bijeenkomst hebt deelgenomen, te weten: certificaat van deelname en opleidingsprogramma. Indien nodig kunt u contact opnemen met:
Judith Bijnen, opleidingscoördinator.

 

Gratis Wetgevingsbundel Wbp

U ontvangt een wetgevingsbundel Wbp met alle relevante en actuele wetgeving. Deze bundel wordt samengesteld door uw hoofddocent. De bundel wordt 1 week voor de cursus gedrukt met de op dat moment geldende wetgeving. Tevens heeft u toegang tot de online leeromgeving.

 

Opleidingsadvies

Sandra Donkers
Opleidingsadviseur
Tel: 040 - 2 972 770

 


Ondersteund door online leeromgeving

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van 'Mijn Online Leeromgeving'. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video's, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. Mijn Online Leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken.

 

Naar Mijn Online Leeromgeving
Cursus Praktische toepassing AVG & Uitvoeringswet UAVG


Reacties van de oud-cursisten:

Inmiddels zijn ruim 300 cursisten volledig wegwijs gemaakt in de basisbeginselen van de AVG. Zij beoordeelden de cursus Praktische toepassing AVG & Uitvoeringswet UAVG als volgt:

  • “De afwisseling van de docenten en de lesstof is mij zeer goed bevallen”
  • “De praktische voorbeelden waren erg verhelderend”
  • “Tijdens de cursus kwamen voortdurend de actualiteiten aan bod en was er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen”
  • “Goed tempo met diepgang en actuele thema’s in een prettige sfeer”
  • “Het uitgebreide naslagwerk dat ter beschikking wordt gesteld, maakt de toepassing van de lesstof zeer bruikbaar, waardoor ik nog beter case-based kan adviseren”
  • "Ik heb een heel goed en breed beeld van de betreffende wetgeving en inzicht in de toepasbaarheid in mijn eigen organisatie verkregen."

 

Incompany training

Heb jij, samen met jouw collega's, interesse in één van onze opleidingen, maar dan gericht op jullie organisatie, jouw situatie en wensen? Dan is een incompany training zeker interessant! Wij denken graag met je mee, zodat de gezamenlijke leerdoelen van jou en jouw collega's gerealiseerd worden. In overleg bepalen we de inhoud, datum/data, dagindeling(en) en locatie.

Voordelen

  • De inhoud van deze opleiding wordt afgestemd op jullie organisatie
  • Ga met elkaar in gesprek (ook over lastige situaties)
  • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
  • Er is individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
  • Per opleiding wordt gezocht naar de best passende docent(en)
  • Het hele team is in één keer op hetzelfde kennisniveau
  • Planning van de cursus wanneer het jullie uitkomt
  • Mogelijk: individuele coaching on the job om doelen te complementeren

Wil je meer informatie?

Of wil je een incompany voorstel? Neem dan contact op met Guusje Verhoeven of Nancy Kager:


Bent u lid van het NVvIR en VPR?

Leden van het NVvIR en VPR krijgen een speciale korting. Neem voor meer informatie contact op met opleidingsadviseur:
E: Sandra Donkers T: 040 - 2 972 770

 

Via onderstaande knop kun je veilig, eenvoudig en snel inschrijven voor deze cursus. Verzeker jezelf van deelname door op de onderstaande button te klikken.

 

Leg je deelname vast!
Cursus Praktische toepassing AVG & Uitvoeringswet UAVG

Download de Brochure

Voor een compleet overzicht van het programma raden wij je aan om de brochure te downloaden. Ter informatie: Cursus Praktische toepassing AVG & Uitvoeringswet UAVG start op 21 mei en 5 juni 2019 in La Vie Utrecht!

Wet Bescherming Persoonsgegevens Wbp

Heb je een vraag? Neem voor meer informatie contact op met:

Onze privacy-policy

Inlogcode:

Algemene Informatie

Type: 2-daagse cursus
Prijs: €1799,- excl. btw
Datum: 21 mei en 5 juni 2019
Beoordeling (300):
8,2 / 10
Locatie: La Vie Utrecht

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief

Aanmelden

Opleidingsadvies

Wil je meer inhoudelijke informatie? 
Neem contact op met:

Sandra Donkers

Opleidingsadviseur
Sandra Donkers

  

040 - 2 972 770

I.s.m.