Congres Risk Forum voor de Pensioensector

Dé ontmoetingsplek voor bestuurders en beslissers binnen de pensioensector

Let op: Datum 2018 nog niet definitief. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk!

Op de hoogte gehouden worden van nieuwe ontwikkelingen?

Wens je meer informatie over een eventuele nieuwe editie?
Laat dan je gegevens achter en wij je dan graag.

Wil je, naast dit event, ook op de hoogte blijven van onze praktische werktips, events en opleidingen op je vakgebied?

Onze privacy-policy

Tijdens het Risk Forum voor de Pensioensector wordt ingegaan op de kansen die een goede inrichting van uw Risk organisatie en functie bieden. Het wordt een inspirerende dag! Want dat er genoeg risico’s zijn waar rekening mee gehouden moet worden is geen vraag. Zaken als compliancy, cyber risk en security, privacy en de migratie naar de cloud blijken zeer actueel. En gelijktijdig is er een integriteits issue. Het vertrouwen in de gehele sector heeft ook zijn impact op de Risk functie en het beleid. Discussieer mee over deze onderwerpen en leer van collegae die hier al ervaring mee hebben. Haal zo het meeste uit uw congres bezoek.

Bekijk het programma Download de brochure
Thema's die aan bod komen

Zaken als compliancy, cyber risk en security, privacy en het wel of niet werken in de cloud blijken zeer actueel. En gelijktijdig is er een integriteits issue. Het vertrouwen in de gehele sector heeft ook zijn impact op de Risk functie en het beleid. Uw focus moet naast de harde en kwantitatieve kant ook gericht worden op de zachte en gedragskant.

Deze en andere vraagstukken worden behandeld tijdens het Risk Forum voor de Pensioensector. Leer van uw collegae door naar best practices te luisteren en gebruik deze lessen om uw dagelijkse werk te verrijken.

Ga met uw peers in gesprek tijdens de interactieve ronde tafel sessies!

In depth sessions


Risk Forum

Inspiration snacks

Naast het programma op maat speciaal voor Banken bieden wij u ook een aantal smakelijke Inspiration Snacks. Een moment om even uit de diepgang te komen en weer energie en inspiratie op te doen voor de volgende op maat programma onderdelen. Met dit jaar o.a

Vernieuwen versus Verbeteren
Innoveren… Zo ongeveer het meest gebruikte woord als het gaat om toekomst bestendigheid. Waar begin je? En hoe zorg je dat er doorgepakt wordt? Begin geïnspireerd aan deze dag!
Rob Adams, Chief Expedition officer, SixFingers

Risk mindset from another angle, lessen uit de top sport!
Gerard Kemkers, voormalig schaatser en 9 jaar lang coach van twee icoonsporters; Sven Kramer en Ireen Wüst neemt u mee in de wereld van top sport. Hoe heeft hij zo succesvol kunnen coachen, wat is hierin de kracht van het team en hoe wordt er omgegaan met tegenslagen? Luister naar zijn ervaringen, toepassingen en oplossingen.
Gerard Kemkers, Manager Topsport & Talentontwikkeling, FC Groningen


Networking experience

Tijdens het Risk Forum voor de Pensioensector bieden wij u ruimschoots de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen, bij te praten met oude bekenden en gezamenlijk tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Hoe? Met:

 • Buzzemaster
 • Ronde tafel sessies
 • Super Painstorms

Met de Super Painstorm gaan wij nog een stapje verder met elkaar! Samen werken aan een prangend vraagstuk en tot verfrissende ideeën en oplossingen komen!
Lees verder..Risk Forum

Contact

Meer informatie

Als congresadviseur maak ik deel uit van het ‘Risk Forum voor de Pensioensector’ team. Graag informeer ik u over het congres of over de kortingsregeling wanneer u met meerdere collega’s het congres wilt bezoeken.

Heeft u vragen, suggesties of interesse in deelname? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, ik denk graag met u mee!

Nancy Kager
Tel: 040 - 2 972 774
E: n.kager@euroforum.nl
Download de brochure


Risk Forum voor de Pensioensector
17 april 2018

 

Download

Voor een compleet overzicht van het programma raden we je aan de brochure te downloaden

Download (PDF)
08.30
Ontvangst deelnemers alle branches.
09.00
Opening door uw dagvoorzitter
Maartje Hofhuis, Presentatrice RTL Z.

We beginnen deze dag met een heerlijke inspiration snack. Wij hebben 2 sprekers voor u geselecteerd die u helpen in de juiste mindset te komen.

Laat u verrassen en inspireren door:
Mark Tichgelaar, CEO van UseClark tevens columnist NRC en MT Magazine
Rob Adams, Chief Expedition Officer van SixFingers

09.40
Intro dagvoorzitter
Gerben van Driel, Presentator RTL Z, zal het maatwerk programma voor de Pensioensector samen met u inluiden
09.45
Keynote
Strategische risico's
 • De dialoog
 • Scenario's
 • De keten
Pieter Braaksma, Risk en Compliance, Pensioenfonds Zorg en Welzijn
10.10
Super Painstorms
Bekijk hier alle onderwerpen van de Super Painstorms

1. Agile werken en de risk verantwoordelijkheden

Agile werken en scrummen, per definitie een uitdaging in combinatie met het managen van risico’s. Ga met elkaar painstormen over hoe de risk functie en de bijbehorende verantwoordelijkheden zouden kunnen werken in een agile organisatie. Welke uitdagingen en kansen voorziet u? Wat wordt hiervoor van u gevraagd? Bereid uzelf en uw organisatie voor!


2. Share platforms

De deeleconomie settled zich meer en meer in onze samenleving. Maar wat voor impact heeft dit op de financiële sector? De opkomende platforms nemen delen van de value chain over op een ongrijpbare manier. Controle is lastig en de platformen zouden gebruikt kunnen worden voor witwas diensten. Wat betekent dit voor u en uw organisatie? En is het nu een kans of bedreiging?


3. Klantcontact

Het ‘echte’ klantcontact kwijtraken… Ziet u het voor zich? Met enige regelmaat wordt voorspeld dat de toekomst volledig gedigitaliseerd zal zijn. Maar welke risico’s doemen op bij het kwijtraken van het klantcontact? Want dat het een risico is, is zeker! Of is dit juist geen risico en ziet u alleen maar kansen?


4. Innovatie vs. wet- en regelgeving

We raken er maar niet over uitgesproken. Is weten regelgeving nu juist een kans voor innovatie of draait het innovatie in veel gevallen de nek om. Zeker is dat wetgeving veelal reactief is en de innovatie ontwikkelingen een stuk sneller gaan. Dus hoe ga je hier nu mee om? Want het stagneren van innovatie is ook een behoorlijk risico…


5. Blockchain

Een ware hoofbreker. Want wat houdt het nu eigenlijk precies in? En zal deze technologie echt zo revolutionair blijken? Is het een hype of urgentie? Feit is dat de hele financiële sector hier druk mee is. Wat vindt u en hoe bereid u zich erop voor?


6. Cyber Security

Misschien wel 1 van de grootste risico’s van het moment. Iedere dag worden duizenden cyber aanvallen gelogd en alleen het soort van aanvallen heeft al vele dimensies. Laat staan de hoeveelheid en verscheidenheid aan risico’s die gemoeid zijn met cyber aanvallen. Painstorm samen met uw peers over hoe cyber security uw functie kan ondersteunen.


11.00
Koffie & thee pauze
11.30
Main Debate:
verzekerings-, banken- en pensioensector rond de tafel
Sustainable reputatie management binnen de pensioensector, bij banken en bij verzekeraars
 • Omgaan met consumenten vertrouwen
 • Welke kansen liggen hier?
Afgevaardigden vanuit de 3 sectoren gaan met elkaar in gesprek
11.55
Keynote
Cloud Computing
 • Migreren naar de cloud, hoe pak je dit aan?
 • Wat zijn de voor- en nadelen
 • Lessons learned
12.15
Keynote
Privacy
 • De algemene verordening gegevens bescherming komt eraan, hoe interpreteert u deze wetgeving?
 • Welke implicaties heeft dit?
 • Waar moet u zich op voorbereiden om compliant te zijn?
12.40
Inspiration snack
Uitkomsten super painstorm

Het panel luistert naar de uitkomsten van de super painstorm, reageert hierop en gaan hierover het gesprek met u aan. Met o.a.:
Richard Weurding, Algemeen directeur, Verbond van Verzekeraars
Floris Mreijen, Deputy Managing-Director, Nederlandse Vereniging voor Banken

13.10
Lunch
14.10
Inspiration snack
Risk mindset from another angle!

Gerard Kemkers, voormalig schaatser en 9 jaar lang coach van twee icoonsporters; Sven Kramer en Ireen Wüst neemt u mee in de wereld van top sport. Hoe heeft hij zo succesvol kunnen coachen, wat is hierin de kracht van het team en hoe wordt er omgegaan met tegenslagen? Gerard neemt u mee in de verschillen en parallellen die er bestaan tussen top sport en risico management. Luister naar zijn ervaringen, toepassingen en oplossingen en haal hier inspiratie uit voor uw eigen dagelijkse werk.

Gerard Kemkers, voormalig bondscoach, KNSB
14.35
Ronde Tafel > 1
Bekijk hier alle onderwerpen van de ronde tafels

1. Blockchain

Wat is blockchain nu eigenlijk in begrijpelijke taal? En wat zijn de kansen voor de pensioensector en nog specifieker wat kun je ermee in de risk management functie?


2. Migreren naar de cloud

Biedt zoals u eerder op de dag heeft kunnen horen diverse kansen en uitdagingen. Ga tijdens deze ronde tafel sessie dieper in op het how and why.


3. Dataclassificatie en management

Data, een belangrijke leidraad in uw werk. Hoe krijg je alle data inzichtelijk en welke classificatie geef je hieraan en hoe draag je zorg voor een goede data management?


4. Klantcontact

Belangrijk voor het voortbestaan van uw organisatie als je het van binnen naar buiten bekijkt. Van buiten naar binnen is ook belangrijk om dezelfde reden en binnen uw functie. Want risico’s bepaal je mede hiermee.


5. De veranderende risk functie

Naast de harde kant van uw werk als risk professional komt steeds meer en meer de vraag om u ook te ontwikkelen in de zachte kant. Hoe kunt u dit doen en welke lessen hebben anderen al geleerd.


6. Security

Aan security zitten vele dimensies. Intern, extern, online en offline. Hoe zorgt u vanuit uw functie dat de risicofactoren inzichtelijk en afgedekt zijn?


15.20
Ronde Tafel > 2
16.00
Pauze
16.30
Keynote
Het nieuwe pensioenstelsel

De blauwdruk kan ieder moment gepresenteerd gaan worden aan het kabinet. Hoe gaat het er precies uitzien? Wat zijn de consequenties en hoe zal de transitiefase eruit gaan zien? Luister naar de meest recente update en ga het gesprek aan met:

Prof. Dr. Kees Goudswaard,, hoogleraar economie en bijzonder hoogleraar sociale zekerheid aan de Universiteit Leiden & voorzitter van de SER Commissie Toekomst Pensioenen
17.05
Ludieke afsluiting
17.30
Frietje Met Netwerken
en na de files weer naar huis

Oproep

Heeft u prangende vraagstukken die u graag behandeld wil zien tijdens de Painstorms? Heeft u suggesties voor het programma of zou u zelf een bijdrage willen leveren?

Neem dan contact op met:


Sharon van Rooij
Conference Program Manager
T: +31 (0)6 - 202 475 67

Maartje Hofhuis

Presentatrice RTL Z

Prof. Dr. Kees Goudswaard

SER Commissie Toekomst Pensioenen

Richard Weurding

Verbond van Verzekeraars

Floris Mreijen

Nederlandse Vereniging van Banken


Gerben van Driel

RTL Z

Mark Tigchelaar

CEO, UseClark

Rob Adams

Chief Expedition Officer, Sixfingers

Gerard Kemkers

Manager Topsport & Talentontwikkeling, FC Groningen
Datum

Datum 2018 nog niet definitief. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk!

Locatie

Hotel Van der Valk Utrecht

Winthontlaan 4-6
3526 KV Utrecht
+31 (0)30 8000 800

Routebeschrijving

Download de brochure


Voor wie?

Exclusief toegankelijk voor de Pensioensector

 • Bestuurders
 • Commercieel Directeuren
 • Chief Risk Officers
 • Financieel Directeuren
 • Marketing Directeuren
 • Risk Managers
 • Innovatie Managers
 • Senior Risk & Compliance Officers
 • Actuarissen
 • Controllers
 • Beleidsmedewerkers

Werkzaam bij pensioenfondsen, pensioenuitvoerders en pensioenverzekeraars.Uw investering

 Tickets:

Eerste 100 aanmeldingen

 Vanaf 100 aanmeldingen

Gratis toegankelijk voor de eerste 100 aanmeldingen van:
Bestuurders/RvB, C(F)RO’s, CFO’s, CCO’s, CMO’s, COO’s,
Risk Managers, Complinace Managers, Innovatie Managers,
Senior Risk & Compliance Offi cers werkzaam binnen de
pensioensector
 GRATIS
 
€ 499,-
Voor consultants, software leveranciers, adviesbureaus € 899,- € 899,-

Direct inschrijven

 

Bovenstaande bedragen zijn inclusief koffie, thee, lunch en borrel. Daarnaast ontvangt u toegang tot een waardevolle digitale syllabus die u als naslagwerk kunt gebruiken.

 


Contact


Heeft u vragen over het congres? Suggesties voor het programma? Interesse om een bijdrage te leveren aan het programma?
Neem dan contact met ons op! Met alle plezier staan wij u te woord.


Nancy Kager Nancy Kager
Delegate Registration Manager
E: n.kager@euroforum.nl
T: +31 (0)40 – 297 27 74
Luc Giesen Luc Giesen
Strategic Partnership Manager
E: l.giesen@euroforum.nl
T: +31 (0)6 - 221 361 00
Sharon van Rooij Sharon van Rooij
Conference Program Manager
E: s.van.rooij@euroforum.nl
T: +31 (0)6 - 202 475 67Partners


 


In contact komen met de doelgroep van dit event?
       

Wordt dan partner! Het congres is exclusief toegankelijk voor de Pensioensector en haar partners. 

Er zijn talloze mogelijkheden om tijdens dit event in contact te komen met de doelgroep. Ik denk graag met u mee op welke manier dit event kan bijdragen aan het behalen van uw marketing doelstellingen. 

Neem voor meer informatie en het bespreken van de mogelijkheden contact op met:

Luc Giesen
Strategic Partnership Manager
06 - 22 136 100

 

Networking Experience

 

Omdat ervaringen delen met en leren van peers een van de waardevolle onderdelen va uw congres bezoek zijn hebben we hier voor deze editie nog meer aandacht aan besteed. Tijdens het Risk Forum voor de Pensioensector bieden wij u ruimschoots de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen, bij te praten met oude bekenden en gezamenlijk tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Hoe? Met:

 

   

Buzzmaster

Een geweldige interactieve applicatie waarmee u direct kan stemmen tijdens het congres, vragen kan stellen aan sprekers, onderling kunt netwerken en virtuele mindmaps kan maken. Join the buzz!

       
   

Ronde tafel sessies

Tijdens deze interactieve sessies introduceert uw table host kort zijn of haar thema of project. Vervolgens gaat u gezamenlijk in gesprek om kennis en ervaringen uit te wisselen. U heeft steeds verschillende thema’s waar u uit kunt kiezen.

       
   

Super Painstorms

Oplossingen bedenken voor thema’s waar geen urgentie aan hangt, of anders gezegd waar geen pijn achter zit… Een leuk tijdverdrijf maar niet heel nuttig. No pain no gain! Daarom gaan wij met zijn allen painstormen in plaats van brainstormen. Gezamenlijk werken aan een oplossing voor een prangend vraagstuk. U bent al geïnspireerd over innovatie en tijdens de super painstorm gaan we graag gezamenlijk de uitdaging aan. Eens kijken of we samen tot verfrissende ideeën / oplossingen kunnen komen!

Daarnaast heeft u dit jaar voor het eerst de gelegenheid om ook contacten te leggen met collegae Risk professionals werkzaam bij banken en verzekeraars. Tijdens de Inspiration Snacks bent u in de gelegenheid cross sectoraal inspiratie en kennis op te doen.

Met de Super Painstorm gaan wij nog een stapje verder met elkaar! Op basis van uw eigen interesses en vraagstukken wordt u met uw peers ingedeeld in de Painstorm die hier het beste bij past. Dit zullen peers uit uw eigen sector zijn maar ook werkzaam bij banken en in de pensioensector. Samen werken aan een prangend vraagstuk en tot verfrissende ideeën en oplossingen komen!

Download de Brochure

Voor een compleet overzicht van het programma raden wij je aan om de brochure te downloaden. Ter informatie: Congres Risk Forum voor de Pensioensector start op 17 april 2018 in Hotel Van der valk Utrecht!

Congres Risk Forum voor de Pensioensector

Heb je een vraag? Neem voor meer informatie contact op met:

Wil je, naast dit event, ook op de hoogte blijven van onze praktische werktips, events en opleidingen op je vakgebied?

Onze privacy-policy

Inlogcode: